Slipp stresset til – og slipp det løs

For å gi slipp på stress må vi først slippe det til. Dette frigjør energi vi kan bruke på andre ting.

Det fungerer dårlig å forsøke å ikke være noe. Når vi forsøker å ikke være noe, så har vi allerede fokus på noe. Hvis vi forsøker å ikke være stresset, så er det sannsynlig at vi allerede faktisk er stresset. Da hjelper det ikke å late som om vi ikke er stresset.

Hvis vi for eksempel ikke ønsker å være stresset, så hjelper det ikke å forsøke å stoppe stresset med makt. Det vi trenger å gjøre er å slippe stresset til og erkjenne at vi faktisk er stresset. Da kan vi også gi slipp på det.

Det er ikke alltid så viktig å vite hvorfor vi har det som vi har det. Men hvis vi vil, kan det godt være vi kan gi oss selv en god forklaring. Det kan være gode grunner for at vi har det som vi har det. Uansett, det vi ønsker å gi slipp på det vi ikke vil ha.

Når vi kan erkjenne at vi har det som vi har det er vi langt på vei. Hvis vi kan erkjenne at vi er stresset, så er det meste gjort. Hvis vi i tillegg kan se at vi faktisk også kan gi slipp på våre forventninger, så kan vi også gi slipp på alt stresset.

Denne prosessen har en meget gunstig bieffekt. Når vi gir slipp på stresset behøver vi ikke lenger bruke energi på dette, men kan fokusere på andre ting som vi heller ønsker å holde på med.